Правила

На пръв поглед Маджонг може да ви изглежда сложна игра. Вярно е, че в зависимост от това коя разновидност на Маджонг играете, съществуват различни правила, които правят играта по-сложна, но ако искате да играете онлайн Маджонг пъзел, то правилата са много прости. С минимално практикуване на играта можете да овладеете правилата и, и да се насладите на вълнуващи и умствено стимулиращи моменти.

Представяме ви няколко прости правила, които да имате в предвид, за да можете да играете успешно онлайн Маджонг пъзели:

144 плочки

Маджонг е игра, в която трябва да намирате съвпадащите плочки. Има 144 плочки в стандартната игра на Маджонг, които се делят на няколко типа - бамбук, символи, кръгове, дракони, ветрове, цветя и сезони. Различните плочки, в рамките на всяка категория, трябва да бъдат съчетани с идентични плочки от същата категория - например една плочка с две точки трябва да се съчетае с друга плочка с две точки върху нея. Изключение правят само цветята и сезоните, където можете да комбинирате всяко цвете с всяко друго, както и всеки сезон с всеки друг.

Цветя:

Сезони:

Само отговарящи на условията плочки могат да бъдат съчетани

Едно важно ограничение при играта на Маджонг е, че не всички плочки могат да бъдат ползвани по всяко време - единствените плочки, които отговарят на условията за съчетаване, са плочките които имат празно пространство в ляво или в дясно от тях. Това включва и плочките, които са поставени върху останалите плочки, но имат празно пространство в ляво или дясно, на същото ниво на което те стоят. Само защото виждате дадена плочка не означава, че тя може да бъде съчетана и премахната от игралната дъска. Опитвайте се да съчетавате първо плочките, които се намират на най-горния пласт и тези, които са по ръбовете. По този начин, непрекъснато ще отваряте нови възможности за съвпадение на плочки, без да закривате или блокирате плочки, които биха могли да ви бъдат полезни.

Бъдете готови да разбъркате плочките при необходимост

Ако изчерпите възможностите за съвпадения и не можете да направите никакъв ход, ще се наложи да натиснете бутона "Разбъркай" и да пренаредите плочките. Това ще доведе до наказание, което се отразява като допълнително време към резултата ви, но често разместването на плочките е единственият начин за да продължите играта. Почти всички Маджонг пъзели могат да бъдат решени, обаче има конфигурации, които са много по-сложни от други.

Това са основните Маджонг правила. Намерете съвпадащите плочки, премахнете ги и повтаряйте това отново и отново, докато не останат плочки на игралната дъска. Сложността на играта идва от широкия набор от подреждания на плочките и постоянно променящата се природа на игралната дъска. Играта се променя, докато бива играна - това е нещото, което прави Маджонг толкова безкрайно очарователен.