3 грешки, които почти всички начинаещи играчи на Маджонг пасианса правят

3 грешки, които почти всички начинаещи играчи на Маджонг пасианса правят

Ако сте един от многото начинаещи Маджонг пасианс играчи, които се опитват да играят Маджонг за първи път, в началото може да изглежда малко плашещо. Може да се чудите: „Какви са всички тези плочки? Как мога да осмисля всичко това? Кои плочки трябва да съчетая първо? Как да разбера дали го правя правилно?"

Не се притеснявайте - Маджонгът не трябва да е стряскащ! Това трябва да е забавно преживяване. Просто се отпуснете и не се притеснявайте да правите грешки – всеки има период на обучение с който да се запознае с играта.

Но има няколко често срещани грешки, които хората правят, когато играят Маджонг – така че ако бъдете наясно кои са тези неща, които начинаещите играчи грешат, е по-вероятно да избегнете тези основни грешки и да преминете към следващите нива на играта много по-бързо.

Това са 3-те неща, които повечето начинаещи играчи на Маджонг пасианса грешат:

Игнорират горните слоеве

Една от често срещаните грешки в Маджонг пасианса е да започнете от външните ръбове на купчината, вместо от горната и част. Всеки слой плочки, който успешно премахнете, ще доведе до разкриване на нови плочки – което впоследствие ще доведе до нови възможности. Така че е във ваш интерес, първо да премахнете плочките от горната част на купчината. Опитайте се да премахнете първо четирите плочки от най-горната част на Маджонга и вижте какво има под тях. След това продължете в същия дух със следващото ниво от плочки. Ако игнорирате твърде дълго горната част от пъзела, може да се окажете в позиция в която нямате плочки, които може да премахнете, защото повечето са затиснати и няма открити съвпадения.

Не мислят напред

Маджонг е игра на момента. Всяка нова двойка от плочки, която премахнете, (да се надяваме) ще разкрие нови възможности за премахване на други плочки. Въпреки това, понякога има определени възможности за премахване на двойка плочки, които са по-добри от други. Ако имате 3 броя едни и същи плочки, които са отворени, това ви дава избор коя двойка искате да премахнете.

Гледайте голямата картина – какво ще стане, ако съчетаете едната двойка вместо другата? Какви нови възможности ще бъдат разкрити? Ако премахнете едната двойка от плочки, това ще отвори ли нова двойка (или повече), които след това ще могат да бъдат премахнати? Или ще стане точно обратното и възможностите ви за премахване ще стават все по-ограничени? Не искате да останете без повече ходове или да сте притиснати в ъгъла. Така че не забравяйте да помислите няколко стъпки напред, преди да изберете кои плочки да съчетаете.

Не се оглеждат наоколо

Маджонг награждава играчи, които могат да сканират всички плочки и да откриват нови възможности на различни места. Ако откриете, че се фокусирате твърде много само върху една област от играта, е по-вероятно да стигнете до път без изход. Не спирайте да се оглеждате за нови места, на които можете да откриете съответстващи плочки. Често се появяват нови възможности, когато най-малко ги очаквате!