3 мита, които възпират хората да започнат да играят Маджонг пасианси?

3 мита, които възпират хората да започнат да играят Маджонг пасианси?

Маджонг е популярна игра, която се играе в цяла Азия и по целия свят, но много хора, която не знаят как се играе Маджонг пасианса, може да сметнат играта за мистериозна и плашеща. Хората може да не разбират знаците и символите на маджонг плочките или цялостните правила на играта.

Има няколко мита за Маджонг пасиансите, които за съжаление възпират някои хора да започнат да се учат как да ги играят. Това е твърде жалко, защото пасиансът Маджонг е прекрасна забавна игра, която е лесна за научаване от всички.

Ето едни от най-големите митове свързани с Маджонг пасианса:

Мит: Трябва да знаете китайски, за да играете Маджонг

Въпреки че някои от плочките за Маджонг имат китайски знаци по тях (китайските писмени знаци за числата от 1 до 9), по-голямата част от играта на Маджонг не включва никакъв китайски език. Не е нужно нито да можете да говорите на китайски, нито да можете да четете, за да играете Маджонг.

Вярно е, че наличието на основно разбиране на китайския език може да ви бъде полезно в играта, но изобщо не е изискване. С малко практика, вероятно ще започнете да забелязвате разликите между различните китайски числа и ще стане по-лесно за вас да съпоставяте различните двойки.

Мит: Маджонг има сложни правила

Маджонг пасианса има много различни плочки, но правилата на играта са изключително прости. Всичко което се изисква от вас е да премахвате плочките, две по две, като се концентрирате в горната част и външните плочки на пасианса. След няколко игри, бързо ще схванете, кои плочки отговарят на условията и ще свикнете да премахвате „правилните” плочки.

Мит: Маджонг изисква задълбочено стратегическо мислене – трябва да имате ума на гросмайстор, за да играете Маджонг

Маджонг има елементи на стратегия и късмет, но не си мислете, че не сте достатъчно умни за да играете Маджонг! Хора от всички професии, с различни интереси и различно мислене могат да бъдат успешни в Маджонг игрите. Не смятайте, че Маджонг е само за крайни интроверти, интелектуалци или майстори стратези. Да, някои хора играят Маджонг, защото обичат умственото предизвикателство и се стремят към постигане на все по-добро време, но много други хора харесват забавлението от съпоставянето на плочките и въвеждането на ред на игралната дъска.

Надяваме се, че никой от тези митове не ви е спрял да започнете да играете Маджонг пасианси, но ако е, вярваме че ще дадете още един шанс на тази страхотна игра. Маджонг ви предлага много часове изпълнени със забавление и раздвижване на ума.