4 причини да играете Маджонг всеки ден

4 причини да играете Маджонг всеки ден

Маджонг е популярна игра на умения и късмет, която произлиза от Китай, но към днешна дата се радва на успех в целия свят. Много играчи обичат тръпката, която идва от успешното решаване на Маджонг пъзела. Освен заради удоволствието от играта, има още много причини поради които да добавите Маджонг към ежедневните си занимания.

Ето няколко причини, поради които Маджонг може да ви помогне в ежедневието, ако играете всеки ден:

Маджонг помага да се отпуснете

Играенето на Маджонг е релаксиращо занимание, което ви помага да се съсредоточите върху конкретен проблем и постепенно да решите проблема, като премахвате плочките от дъската. Маджонг е забавна пъзел игра, защото ви позволява да въведете ред в непозната ситуация – мистерията на плочките постепенно се разкрива, докато съпоставяте и премахвате плочките две по две от маджонг оформлението.

Маджонг може да подобри когнитивните функции

Маджонг се препоръчва от някои учени и изследователи като „игра за мозъка”, която помага за подобряване на когнитивните функции. Науката не е категорична и ние не твърдим, че Маджонг със сигурност служи като “мозъчен усилвател” на ниво на определени лекарства, витамини или храни, но Маджонг определено може да подобри вашите умения за решаване на проблеми, като ви помогне да фокусирате мисловния си процес и подобрите чувството си за стратегия и зрителна острота. Играенето на Маджонг всеки ден ще ви помогне по-лесно да разпознавате Маджонг плочките – ще започнете да разпознавате определени китайски йероглифи за числа (понеже част от плочките изобразяват йероглифите за числата от 1 до 9). Ще подобрите способността си да вземате решения бързо за множество проблеми в играта – в коя част да се съсредоточите, колко хода ще отворите като премахнете една двойка вместо друга двойка и така нататък. Да станете по-добри и по-умни докато играете Маджонг е добре за мозъка ви и определено е по-активно забавление от гледането на телевизия.

Маджонг ви разсейва от проблемите с „продуктивно отлагане”

Ако работите по нещо важно, независимо дали е свързано с работа или учене, често е полезно да правите малки почивки докато работите. Някои от последните изследвания показват, че отлагането на даден проблем, може да помогне за подобряване на производителността, ако се прави правилно. Когато работите или пишете домашни, можете да правите 10-15 минутни почивки по средата на заниманията си и да посветите ума си на друго стимулиращо занимание, каквото е играенето на Маджонг, което не е свързано по никакъв начин с поставената ви задача – това ви позволява след приключване на играта да се върнете към работния си процес със съвсем нов свеж поглед.

Маджонг може да ви помогне да останете здрави по-дълго

Много от азиатските страни, като Япония и Хонконг, имат едни от най-дългите прогнозни стойности за продължителността на живота, като някои изследователи смятат, че и играенето на Маджонг подпомага за това на тези места да живеят толкова дълго. Поради факта, че Маджонг е умствено стимулираща игра, учените смятат, че тя може да помогне за предотвратяване на появата на деменция с напредване на възрастта.

Каквито и да са вашите причини да играете Маджонг, надяваме се, че го намирате за приятно и пълноценно преживяване, за да продължите да играете всеки ден.